Kniha a web Ano, můžeme! Tisková zpráva

Kniha Ano, můžeme! a související webové stránky www.anomuzeme.cz vznikly, aby zvýšily informovanost o sexualitě lidí na vozíku a zároveň nabídly praktická řešení a rady. Publikace je určena lidem s poškozením míchy, jejich partnerům, ale i všem ostatním, kteří mají o problematiku zájem. Cesta k ní nebyla snadná. Jeden ze spoluautorů s nadsázkou říká, že knížka je stejně stará jako jeho dítě, protože si pamatuje diskuse nad její přípravou ještě z doby, kdy malá Zoe přišla na svět. Pravda je, že o tomto projektu mluvíme nejméně patnáct let, tak dlouho totiž (od vydání publikace MUDr. Šrámkové) nevyšlo v češtině o sexuálním životě lidí s poškozením míchy nic nového.

V knížce Ano, můžeme! najdete obecné informace o změnách, na které je třeba se v souvislosti s intimním životem připravit, ale i podrobný ilustrovaný přehled různých pomůcek a vhodných poloh, proto byl podtitul jasnou volbou: „Kámasútra pro vozíčkáře“. Specifičtější témata pak rozvineme na webových stránkách, kde vás budeme informovat i o novinkách v dané oblasti. Hlavním poselstvím naší publikace má být ale ujištění, že právo a možnosti vést sexuální život máme my všichni.

Moc děkuji spoluautorům knihy Ivě, Zdence, Tomášovi, Petře, Lucce a Jirkovi, také editorce Veronice a Toy Box za skvělé ilustrace. Teď už ji potřebujeme jen vytisknout, abychom ji mohli společně pokřtít v rámci Designbloku 2020.

Budeme vděčni i vám, když svým příspěvkem pomůžete téhle krásné a užitečné knížce na svět.

Za kolektiv autorů

David Lukeš

Kontaktujte nás

VÁŠ DOTAZ

Máte připomínku, dotaz, nápad. Máte pro nás zajímavé tipy? Napište nám.

VÁŠ PŘÍBĚH

Chcete se podělit o radost, smutek, nadšení, nebo zklamání? Napište nám.

0
Would love your thoughts, please comment.x